Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ, VILLA ΡΟΔΟΠΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ, 2013ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ  PERFORMACE ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΣΤΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ TOY ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ.


Με την παρουσία πολύ μεγάλου αριθμού φιλοτέχνων, προσωπικοτήτων της τέχνης, των επιστημών και της πολιτικής πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης " Ζωγραφικά Αναθήματα" και η ετήσια εκδήλωση-performance ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ, του ζωγράφου Κώστα Ευαγγελάτου στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι. Η αισθητική παρουσίαση των δρωμένων έγινε από την ιστορικό τέχνης Μαράη Γεωργούση. Φέτος ο καλλιτέχνης-ποιητής απήγγειλε το πρώιμο αλληγορικό και συμβολικό ποίημα του ΜΥΘΟΓΡΑΦΗΜΑ, με πρωτότυπη μινιμαλιστική μουσική σύνθεση του Νίκου Γαρμπή- NICOFILIMON. Ο Nicofilimon γνωστός συνθέτης και designer στις μελωδικές η ατονικές μινιμαλιστικές συνθέσεις του χρησιμοποιεί εκτός από το πιάνο και σπάνια μουσικά όργανα. Στην  μουσικοποιητική παράσταση στη ΜΩΒ ΣΚΗΝΗ του κήπου της villa Ροδόπη , με όργανο σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού το i-pad του, έντυσε με τους ιδιότυπους μουσικούς ήχους του την τολμηρή ποιητική φωνή του Κώστα Ευαγγελάτου, που συγκίνησε αισθητά το κοινό και ως περφόρμερ. Στη συνέχεια το Χοροθέατρο ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟΣ παρουσίασε σε πρεμιέρα τη νέα χορογραφία της Φένιας Αποστόλου, για το περίφημο  μουσικό πρελούδιο του Claude Debussy  "l'après midi d'un faune" / "Το απομεσήμερο ενός Φαύνου".
Σε μια μοναδική  και αξέχαστη βραδιά κάτω από το φως της υπέρλαμπρης Αυγουστιάτικης πανσελήνου δεκάδες επισκέπτες, ντόπιοι και ξένοι, ήρθαν σε άμεση επαφή με τη δυναμική, ποιοτική και φιλελεύθερη σύγχρονη επτανησιακή κουλτούρα.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA " RODOPI"  
ΜΕΣΟΛΩΡΑ 7 ΚΑΙ ΒΥΡΩΝΟΣ, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, 28100, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ: ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 20:00 - 22:00
ΜΕΧΡΙ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013
τηλ : (0030) 26710 285016944621286

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου