Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΒΑΝΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ LEEDS, U.K, ΓΙΑΝΝΗ Κ. ΠΑΧΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ CAMBRIDGE UNIVERSITY PRESS. Απρίλιος 2012 ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΚΟΣΜΟΥΝ ΔΥΟ ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ

Costas Evangelatos, conceptual drawingCostas Evangelatos, conceptual drawingΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΒΑΝΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ LEEDS, U.K, ΓΙΑΝΝΗ Κ. ΠΑΧΟΥ 
ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ CAMBRIDGE  UNIVERSITY PRESS. Απρίλιος 2012
ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΚΟΣΜΟΥΝ ΔΥΟ ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ

Συνδυάζοντας τη φυσική, τα μαθηματικά και την πληροφορική, τοπολογικοί κβαντικοί υπολογιστές είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος χώρος έρευνας, που επικεντρώνεται στη διερεύνηση των κβαντικών εξελίξεων που δεν επηρεάζονται από σφάλματα. Σε αυτό το βιβλίο, ο συγγραφέας παρουσιάζει μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων τα οποία αναπτύχθηκαν από κοινού για πρώτη φορά και αποτελεί μια εξαιρετική εισαγωγή στην τοπολογική κβαντική πληροφορική. Η κατασκευή των τοπολογικών συστημάτων, οι ιδιοτητές τους και η υπολογιστική τους ισχύ παρουσιάζονται με παιδαγωγικό τρόπο. Όλα τα βήματα εξηγούνται πλήρως, και πολλά επιλυμένα παραδείγματα και ασκήσεις βοηθούν την κατανόηση της ύλης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην φυσική διαίσθηση πίσω από κάθε μαθηματική έννοια. Με την απομυθοποίηση δύσκολων θέματων χρήσημοποιόντας προσιτή γλώσσα, το βιβλίο αυτό έχει μεγάλη απήχηση και είναι ιδανικό για μεταπτυχιακούς φοιτητές και ερευνητές από διάφορους κλάδους, που θέλουν να μπουν σε αυτό το νέο και συναρπαστικό πεδίο έρευνας.
Σε αυτό το βιβλίο, μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων παρουσιάζονται μαζί για πρώτη φορά, σχηματίζοντας μια εμπεριστατωμένη εισαγωγή στην τοπολογική κβαντική πληροφορική. Κρατώντας υψηλού επιπέδου τεχνική γλώσσα στο ελάχιστο, ο συγγραφέας υιοθετεί ένα παιδαγωγικό στυλ, καθιστώντας το βιβλίο προσιτό σε μη ειδικούς και ερευνητές από διάφορες υπο-ειδικότητες.Την εξαιρετική αυτή έκδοση του κοσμούν στήν αρχή και στό τέλος της δύο εννοιολογικές σχεδιαστικές συνθέσεις του διεθνούς Ελληνα καλλιτέχνη Κώστα Ευαγγελάτου.Τις συνθέσεις αυτές με αλγεβρικές εξισώσεις και γεωμετρικές σχέσεις  φιλοτέχνησε ο καλλιτέχνης το 1994 στην Αβινιόν της Ν.Γαλλίας και η συμπερίληψη τους στην επιστημονική αυτή έκδοση είναι σπάνιο και σημαντικό γεγονός.

Ο Γιάννης Κ. Πάχος είναι αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Φυσικής και Αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο του Leeds, Ηνωμένο Βασίλειο. Εργάζεται σε μια ποικιλία θεμάτων έρευνας, που κυμαίνονται από την κβαντική θεωρία πεδίου μέχρι την κβαντική οπτική. Ο Δρ Πάχος είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Royal Society.Έχει λάβει μέρος σε πολλά διεθνή συνέδρια και έχει δώσει διαλέξεις σαν προσκεκλημένος καθηγητής σε πολλά Πανεπιστήμια καθώς και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, του οποίου είναι διακεκριμένος απόφοιτος.
CAMBRIDGE UNIVERSITY PRESS
Introduction to Topological Quantum Computation [Hardcover]
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου