Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ " ΓΥΝΑΙΚΑ-ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΩΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ" ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ " ΓΥΝΑΙΚΑ-UNIQUE" ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ


ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ  Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ " ΓΥΝΑΙΚΑ-UNIQUE " ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ, 27-30 ΙΑΝ. 2012

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ " ΓΥΝΑΙΚΑ-ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΩΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ"


Εγκαινιάστηκε με πολύ μεγάλη προσέλευση καλλιτεχνών και φιλοτέχνων στην Αίθουσα Εκθέσεων του Ζαππείου Μεγάρου η ομαδική έκθεση με τίτλο "ΓΥΝΑΙΚΑ-UNIQUE".
Στην εντυπωσιακή επετειακή έκθεση, που έγινε με αφορμή την κίνηση γιά την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και η οποία διοργανώθηκε με επιτυχία από την SXS FINE ART COORDINATORS, με την υποστήρηξη της ART WAY και την αιγίδα του Ομίλου ΟΥΝΕΣΚΟ, T.Λ.Ε.Ε.,συμμετείχαν 56 σύγχρονοι εικαστικοί καλλιτέχνες, όλων των τεχνοτροπικών τάσεων, οι οποίοι απεικόνισαν το ευαίσθητο, σημαντικό και φλέγον θέμα ευφάνταστα και ποικιλότροπα. Τα εκτιθέμενα έργα ανέλυσε θεωρητικά ο γνωστός Ιστορικός  τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς, οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:"Γενεσιουργός αιτία για τη δημιουργία της παρούσας έκθεσης είναι η ενασχόληση των καλλιτεχνών που συμμετέχουν με τη θεματολογία της σύγχρονης γυναίκας. H τεχνική τους ενατενίζει κάθε τι που υπερακοντίζει η συμπαντική νομοτέλεια και η φυσική πραγματικότητα. Στις σειρές των πινάκων που παρακολουθούμε η λιτή διαμόρφωση συνάδει με τη στοιχειοθέτηση συνθέσεων, που καταλήγουν σε συμπαγείς εκφύσεις ολοκλήρωσης... Οι έντεχνες απόψεις των καλλιτεχνών μέσα από ιδεοληψίες εντείνουν τη προσωπική επαφή του καθενός με το συγκεκριμένο αντικείμενο. H έκθεση ''Γυναίκα –Unique'' ανάμεσα στα επιλεγμένα εκθέματα της φιλοξενεί το σπάνιο έργο ''Γυναίκα'' από την ενότητα Σωματογραφίες-Bodygraphics του διεθνή εικαστικού δημιουργού Κώστα Ευαγγελάτου, που φιλοτεχνήθηκε το 1985 στη Νέα Υόρκη."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου