Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΤΟ ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ


Εκδήλωση προς τιμή του εικαστικού και λογοτέχνη Κώστα Ευαγγελάτου, στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας στην Aίθουσα "Κώστας Ευαγγελάτος"  του  T.E.I.  Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία . Χαιρέτησε ο  Προϊστάμενος του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας καθηγητής Γιώργος Ηλιάδης και ο καθηγητής Κώστας Αντ. Πετράκης μίλησε για το έργο του Κώστα Ευαγγελάτου και διάβασε  «τεχνοτροπικό» κείμενό του για το ζωγραφικό  έργο του καλλιτέχνη, με τίτλο  "Η Μούσα".
Στην εκδήλωση συμμετείχε και το Ερασιτεχνικό Θέατρο Κεφαλονιάς. Τα μέλη του Αρης Γεράκης και Διονυσία Κακονύχτη  διάβασαν  ποιήματα του τιμώμενου από τις συλλογές " Αλέα Προσομοίων", εκ. Απόπειρα και " Πολύσμιγος Αίνος", εκ. Συλλογές. Προβλήθηκε επίσης το βιντεοφίλμι, με ντοκουμέντα performance και ζωγραφικά έργα του καλλιτέχνη που είχε παρουσιαστεί το 2008 στην αναδρομική έκθεση του στο Παρίσι. Τέλος, ο Κώστας Ευαγγελάτος, συγκινημένος αναφέρθηκε σε πολλά αυτοβιογραφικά σημεία της εικαστικής ζωής του, αναφερόμενος ιστορικά και θεωρητικά στη  σύγχρονη τέχνη, το πνεύμα, τις επιτεύξεις και τις προοπτικές της σε εποχή οικονομικής κρίσης και αναζητούμενων νέων ιδεών. 
"Η σκοπιμότητα της εκδήλωσης έγκειται τόσο στο γεγονός της ανάδειξης της προσφοράς του Κώστα Ευαγγελάτου δια μέσω του έργου του και της θεωρητικής του προσέγγισης στην τέχνη, όσο και να τιμηθεί ο καλλιτέχνης που έχει προσφέρει στο Τμήμα πρωτότυπα εικαστικά του δημιουργήματα, τα οποία από το 2011 κοσμούν την αίθουσα που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση και φέρει το όνομά του", τόνισε στην  ανακοίνωση του το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου