Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

ΥΠΟΒΛΗΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ OFFRANDES SECULAIRES ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΥΛΩΝ


ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ- ΚΟΣΜΙΚΕΣ ΣΠΟΝΔΕΣ, 2015


ΥΠΟΒΛΗΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ OFFRANDES SECULAIRES ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΥΛΩΝ


Mε την παρουσία γνωστών εκπροσώπων του φιλολογικού, λογοτεχνικού και καλλιτεχνικού κόσμου έγινε η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής στη γαλλική γλώσσα του ζωγράφου, λογοτέχνη, θεωρητικού τέχνης κ. Κώστα Ευαγγελάτου με τίτλο: "OFFRANDES SECULAIRES"- "ΚΟΣΜΙΚΕΣ ΣΠΟΝΔΕΣ",ed. "Sylloges" στο ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ των  ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΥΛΩΝ, Αγίων Ασωμάτων 45, στην Αθήνα.
Πρόκειται για μία ενδεικτική ανθολόγηση της ποιητικής γραφής του Κώστα Ευαγγελάτου, με επιλεκτική έμφαση στα λυρικά τολμηρά του ποιήματα.
Η κα Μαρία Γρυπάρη, αρχιτέκτων και Πρόεδρος του Ινστιτούτου προλόγισε την εκδήλωση της ποιητικής παρουσίασης του Κώστα Ευαγγελάτου.
Την νέα αισθητική έκδοση με ποιήματα στη γαλλική γλώσσα παρουσίασαν διεξοδικά και γλαφυρά οι κυρίες Μαράη Γεωργούση, Ιστορικός τέχνης, Άννα Χ. Μαρκοπούλου, δρ. Φιλοσοφίας της αγωγής και Χρυσούλα Τσίγκρη, δρ. Γαλλικής φιλολογίας, αντιπρόεδρος Ι.τ.Ε.Μ., συναρπάζοντας το κοινό με την αναλυτική και ποιητική τους μέθοδο, παράγωγη των πολύχρονων σπουδών τους στη Σορβόνη και άλλα σημαντικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Γαλλίας.
Ο Κώστας Ευαγγελάτος αφιέρωσε την βραδιά στη μνήμη της μητέρας του Ροδόπης Χ. Ευαγγελάτου διαβάζοντας το ποίημα του ΣΠΟΝΔΗ ( Προσφορά) - OFFRANDES, που έδωσε και το τίτλο της συλλογής, ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την τιμητική πρόσκληση καθώς και τα μέλη της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εραλδικής και Γενεαολογικής Εταιρίας Ελλάδος, της Εθνικής Εταιρίας Λογοτεχνών, του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών και άλλων πολιτιστικών σωματείων και συλλόγων που παραβρέθηκαν.
Οι ταλαντούχοι μουσικοί Ιωάννα Σκληρού, κορνίστα, μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων, ερμήνευσε υποβλητικά την "ρομάντζα" για γαλλικό κόρνο του μεγάλου συνθέτη Καμίλ Σαιν-Σανς και ο Φοίβος Μποζάς, νέος συνθέτης, σαξοφωνίστας, διασκεύασε για το σαξόφωνο του αγαπημένα τραγούδια της Έντιθ Πιάφ.
Η πολυδιάστατη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή φίλμ videoart με έργα του καλλιτέχνη-ποιητή που είχαν δημιουργηθεί και εκτεθεί στο Παρίσι.
Ακολούθησε δροσιστικό κοκτέιλ στον όμορφο εσωτερικό κήπο του Ινστιτούτου των Ελληνικών Μύλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου