Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014

Η ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ARTVILLE / ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2014


Η ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ARTVILLE

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

 Με μεγάλη προσέλευση φιλοτέχνων συνεχίζεται στον Πολυχώρο ARTVILLE, Ιάσονος 5, Άνω Γλυφάδα, η επετειακή έκθεση με τίτλο: ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ- 35 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ-PERFORMANCE. ΣΧΕΔΙΑ, ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, ΨΗΦΙΑΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ. Η μεγάλη αυτή έκθεση περιλαμβάνει χαρακτηριστικά ζωγραφικά έργα, ψηφιακές εικόνες, επιζωγραφισμένες σφαίρες και βιντεοπροβολές του Κώστα Ευαγγελάτου, που φιλοτεχνήθηκαν με αφετηρία τις περίφημες performance του. Συνθέσεις-ντοκουμέντα από την εποχή των σπουδών του στο Παν/μιο The New School του Manhattan της Νέας Υόρκης καθώς και από τις πολλές περφόρμανς του σε πόλεις της Ευρώπης. Από τις σημαντικότερες είναι οι: "Μνημείο γιά τους νέους που πέθαναν" στη γκαλερί DADA, "Ο θάνατος του Ποιητή", αφιέρωμα στο Λόρδο Βύρωνα, στο British Counsil, "Επιτύμβιο", "Αφιέρωμα στους Paralimpics" στη Βαρκελώνη, "Μνημείο του Αντιμιλιταρισμού", Winterschool στη Γλασκώβη, "Μνημείο της εποχής μας", European Echoes στο Γκέτενμποργκ, "Ilanga's pray" στο Πάρκο Ελευθερίας, Είσοδος" στο Art studio EST, "B.B TRASH" στο Κέντρο Τέχνης και "Homo-decorated Atlas" στο Κ.Ε.Ο της Αθήνας και πολλές άλλες μέχρι το "Τελευταίο ρολό τηλετύπου" στο Παρίσι και το επετειακό "Καβαφικό Δωμάτιο" στην Αθήνα. Όλες αυτές οι ζωντανές εικαστικές παραστάσεις ενέπνευσαν τον καλλιτέχνη να δημιουργήσει ποικίλες εικαστικές συνθέσεις.

 Όπως αναφέρει σε εισαγωγικό του κείμενο ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς: Τα ζωντανά αυτά εικαστικά του έργα βασισμένα σε λιτά εικαστικά μέσα και " νεορομαντικές" αισθητικές ιδέες, σηματοδότησαν με την αισθητική τους δύναμη και τη σημαντική απήχηση που είχαν στο κοινό και τον τύπο, μια προσωπική προσέγγιση στη "ζωντανή" έκφραση και το νέο εικαστικό είδος των performance ή actions.

 Η έκθεση έχει διάρκεια έως το Σάββατο 22/11, όπου στις 7μμ, θα παρουσιαστεί στο artville η νέα ποιητική συλλογή του Κώστα Ευαγγελάτου με τίτλο: «Πολύσμιγος Αίνος» εκδ. «συλλογές» 2014. θα μιλήσουν: o συγγραφέας δρ. Γεράσιμος Α. Ρηγάτος, ο λογοτέχνης Δημήτρης Ι. Καραμβάλης, η δρ. κοινωνικής ψυχολογίας Σοφία Αράβου- Παπαδάτου. Ποιήματα θα διαβάσει η ποιήτρια Μαριάννα Βλάχου-Καραμβάλη. Ο Κώστας Ευαγγελάτος θα ερμηνεύσει το ποίημα του "Μυθογράφημα" με τον συνθέτη- designer Νίκο Γαρμπή-Nicofilimon.

 Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά από 4.00 μμ - 9.00 μμ./ Σάββατο 11.00 πμ-6.00 μμ./ Τρίτη και Κυριακή κλειστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου