Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΕ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ


ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΕ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

https://www.youtube.com/watch?v=oKoahi4OLzI


Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη προσέλευση φιλοτέχνων τα εγκαίνια της επετειακής έκθεσης με ζωγραφικά και χαρακτικά έργα σύγχρονων Επτανησίων καλλιτεχνών στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa ΡΟΔΟΠΗ του Κώστα Ευαγγελάτου στο Αργοστόλι. Η έκθεση διοργανώθηκε με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα ( 1864-2014) και απαρτίζεται από εκθέματα που ανήκουν στη συλλογή του ζωγράφου, λογοτέχνη, θεωρητικού  τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου, ο οποίος την έχει επιμεληθεί. 
Στα εγκαίνια έγινε ιστορική εισαγωγή και αισθητική προσέγγιση από την Μαράη Γεωργούση, ιστορικό τέχνης.
Παραυρέθηκε η Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, πολλοί καλλιτέχνες, επιστήμονες, εκπρόσωποι της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, ομογενείς και πολλοί φιλότεχνοι συμπολίτες. 

Στην έκθεση αντιπροσωπεύονται καλλιτέχνες που κατάγονται από τα Ιόνια νησιά και εκφράζουν ποικιλότροπα την διαχρονική ομορφιά και την πνευματικότητα του Επτανησιακού χώρου. 
Ενθουσιώδεις ήταν οι κριτικές και οι απόψεις για την έκθεση που εντυπωσίασε με τον πλούτο και την ποιότητα των έργων και των εκδόσεων τέχνης, που με ενδεικτικό αλλά ουσιαστικό τρόπο αναδεικνύουν και επισημαίνουν την μεγάλη προσφορά των Επτανήσων στην νεοελληνική αλλά και στη διεθνή τέχνη. 

Ακολούθησε κοκτέιλ μέχρι αργά το βράδυ στον κατάφυτο και διακοσμημένο με λίθινα γλυπτά κήπο, με μουσική και προσφορά γλυκών του κουταλιού από το "Αρμάρι της Νιόβης", γλυκίσματα από την παραδοσιακή " Βοσκοπούλα" και εκλεκτά κεφαλονίτικα κρασιά προσφορά του Stateri.Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 21 Σεπτεμβρίου 2014.
πληροφορίες: 26710 28501


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου