Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΙΑΝΝΗ Κ. ΠΑΧΟΥ ΣΤΟ INSTITUT HENRI POINCARE ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ (ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΓΙΑΝΝΗ Κ. ΠΑΧΟΥ ΣΤΟ INSTITUT HENRI POINCARE ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ (ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ)

Σε ειδική τελετή με προσκεκλημένους καθηγητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές που συμμετέχουν στο διεθνές συνέδριο φυσικής, που γίνεται στο ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΟΥΑΝΚΑΡΕ στο Παρίσι, με τίτλο: Poincaré Institute workshop on disordered quantum systems, 2012, έγινε η παρουσίαση της έκδοσης:
JIANNIS K. PACHOS "INTRODUCTION TO TOPOLOGICAL QUANTUM COMPUTATION", CAMBRIDGE UNIVERSITY PRESS, 2012, με εικονογράφηση του Κώστα Ευαγγελάτου.
Η παρουσίαση της πρωτότυπης εισαγωγικής μελέτης για θέματα των πλέον σύγχρονων θεωριών της φυσικής επιστήμης είχε μεγάλη απήχηση στην πανεπιστημιακή κοινότητα, διότι θεμελιώνει και διευρύνει τις σχέσεις της γεωμετρίας και της πληροφορικής με την κβαντική θεωρία.
Ιδιαίτερη αίσθηση προξένησαν τα εννοιολογικά σχέδια του Κώστα Ευαγγελάτου που κοσμούν την έκδοση. Σημειωτέον, ο εκδότης ανέφερε ότι είχαν 20 χρόνια να χρησιμοποιήσουν έργα τέχνης σε επιστημονική έκδοση. 
Η σεμνή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κοκτέιλ στους χώρους του περίφημου ανά τον κόσμο επιστημονικού ιδρύματος της Γαλλίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου