Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

ΟΙ « ΕΝΝΟΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ» / «CONCEPTUAL VARIATIONS» ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΜΕ ΕΡΓΑ ΣΕ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ.

ΟΙ « ΕΝΝΟΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ» / «CONCEPTUAL VARIATIONS» ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΜΕ ΕΡΓΑ ΣΕ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ.Εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο ΙΟΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ στα  Μεταξάτα της Κεφαλονιάς, η ατομική έκθεση του ζωγράφου, λογοτέχνη, θεωρητικού της σύγχρονης τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο: «Εννοιακές παραλλαγές» - «Conceptual variations».
Ο διακεκριμένος διεθνώς καλλιτέχνης  εκθέτει μία ιστορική σειρά με εννοιολογικά έργα του από την πρώτη περίοδο των αισθητικών αναζητήσεων του, τα οποία εκτέθηκαν κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Νέα Υόρκη το 1984-85, με τίτλο Conceptualizations, στη γκαλερί του Παν/μίου FORDHAM AT LINCOLN CENTER, ενώ έκτοτε  με ποικίλες παραλλαγές και εφαρμογές -performance  εκτέθηκαν σε  σημαντικά εικαστικά κέντρα της Ευρώπης και έχουν κυκλοφορήσει σε εκδόσεις τέχνης. Παράλληλα εκτίθενται πρόσφατες έγχρωμες συνθέσεις του και συναφείς ψηφιακές εικόνες με γεωμετρικά στοιχεία και σύμβολα. Επίσης στα πλαίσια της έκθεσης παρουσίασε μια νέα εικαστική εικόνα- εγκατάσταση στο χώρο, με τίτλο: 
Η ΑΛΕΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ. Βασικό συνθετικό στοιχείο αυτού του έργου τα επιζωγραφισμένα με σύμβολα ρολά τηλετύπων του καλλιτέχνη, τα οποία μετά την πρό διετίας ανάρτηση τους στην τιμητική έκθεση που έγινε στο LA MAISON DE LA GRECE στο Παρίσι, με την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γαλλία, ενεργοποίησε διαχρονικά στη διαμόρφωση ενός υποβλητικού έργου, αφιερωμένο όπως είπε στην "ιδεολογική και διαπροσωπική έρημο της εποχής μας". Η μεγάλη αυτή σύνθεση εντυπωσίασε τους φιλότεχνους με την ιδιαίτερη αισθητική της δύναμη.
Όλοι συνεχάρησαν τον εικαστικό δημιουργό για την ποιοτική αποκεντρωτική αυτή έκθεση και του ευχήθηκαν τα καλύτερα για την ατομική του έκθεση στο Παρίσι που θα εγκαινιαστεί στις 9 Ιουνίου, στο περίφημο CENTRE DE SEVRES.


Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά 11.00-13.00 και 18.00-21.00, μέρι τις 31 Μαίου 2012.

Πληροφορίες: T/F: (+30) 26710.41126
www.ionionartscenter.gr – info@ionionartscenter.gr   και  www.gisi.gr/evangelatos

Είσοδος ελεύθερη.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου