Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2011

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ / ΕΛΑΜΨΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΤΑ ART SIGNALS ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΓΙΟΜΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.

ΕΛΑΜΨΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΤΑ ART SIGNALS  ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΓΙΟΜΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA  ΡΟΔΟΠΗ.

ΕΥΡΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ NICOFILIMON ΣΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΑΙΝΟΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ.
ΥΨΗΛΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ-ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΑΙΞΠΗΡΙΚΟΥ ΑΜΛΕΤ.Στη Σύγχρονη Πινακοθήκη VILLA ΡΟΔΟΠΗ,στο Αργοστόλι στη συνοικία της προσεισμικής Ανάληψης έγινε η πολυμορφική καλλιτεχνική εκδήλωση ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ, που διοργανώθηκε στα πλαίσια των επίσημων εγκαινίων της εικαστικής έκθεσης ART SIGNALS του Κώστα Ευαγγελάτου.
Η καθιερωμένη εκδήλωση τέχνης, στήν οποία παραυρέθηκαν σημαντικοί εκπρόσωποι της επιστήμης, των γραμμάτων, των τεχνών, της πολιτικής και κοινωνικής ζωής καθώς και το πολυπληθέστερο φιλότεχνο ελληνικό και ξένο κοινό στην ενδεκαετή ιστορία της, κορυφώθηκε με τη μουσικοποιητική και τη θεατρική περφόρμανς στη ΜΩΒ ΣΚΗΝΗ/MAUVE STAGE του κατάφυτου  και υποβλητικά φωτισμένου κήπου.
Ευρηματική και  πρωτοποριακή η μουσική σύνθεση του NICOFILIMON - Νίκου Γαρμπή στο συμβολικό ποίημα ΑΙΝΟΣ του Κώστα Ευαγγελάτου που συνέπραξε φωνητικά στην περφόρμανς με την λυρική απαγγελία της Αγγελικής Γαρμπή. Η σύνθεση γιά δακτυλιδόφωνο, Theremin, φωνή και μαγνητοταινία βασίστηκε στην ηχητική σύζευξη των δύο σπάνιων οργάνων με την εκφραστική  μουσικότητα  της ανθρώπινης φωνής.
Ακολούθησε  η υψηλής στάθμης εσωτερική και λιτή  ερμηνεία του ελληνοαμερικανού ηθοποιού-περφόρμερ ΣΠΥΡΟΥ-ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ στο μονόλογο του Σαιξπηρικού ΑΜΛΕΤ, που έγινε στην πρωτότυπη ελισαβετιανή γραφή του και στην ελληνική μετάφραση.Η σκηνοθεσία και η ερμηνεία του δημιούργησε έντονη μέθεξη και μοναδική αισθητική συγκίνηση.Διάρκεια έκθεσης μέχρι 5 Σεπτεμβρίου 2011.
Ωρες επίσκεψης: 8 μμ -10 μμ.Τετάρτη μέχρι και Σάββατο.
info: 26710 28501, 6944621286


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου